ארדואינו הוא לוח פיתוח ופלטפורמה בקוד פתוח שכולל סביבת פיתוח קלה ונוחה למשתמש.
הוא מיועד למהנדסי אלקטרוניקה, סטודנטים, אומנים,חובבי רובוטיקה, ילדים וכל מי שמתעניין באלקטרוניקה ומחשבים.
כדי להפעיל ארדואינו אין צורך בידע מוקדם, והרעיון המרכזי הוא לשחק איתו ולבנות פרויקטים ותוך כדי כך ללמוד על עולם האלקטרוניקה והמחשבים. זוהי דרך מצוינת ללמוד בעיקר בזכות הקלות של השימוש בו.
השימושים בארדואינו מוגבלים רק ע"י הדמיון שלכם: הוא יכול להיות מערכת השקיה ממוחשבת, שעון מעורר, שרת אינטרנט, מערכת בית חכם, ואפילו רובוט!! ואלו רק חלק מהשימושים.
הדרך הטובה ביותר לחשוב על ארדואינו הוא כמוח קטן… המוח של האדם מקבל קלט מהחושים שלנו(עיניים, אוזניים, אף), מעבד את הנתונים שהוא קיבל ועושה איתם משהו, לדוגמה מפעיל איברים בגוף(ידיים, רגליים).
הארדואינו מקבל קלט מחיישנים(חיישן קרבה, חיישן אור, כפתור) מעבד את הנתונים, ולפי התוכנה שכתובה בו מחליט האם ואיך להפעיל פלט מסויים(נורה, מנוע, מסך).
לכן הוא נקרא בקר כי הוא מבקר על הפעולות שנעשות על פי התוכנה שאנחנו מכניסים אליו.
כמו כל מחשב, את הארדואינו ניתן לחלק לחומרה ותוכנה – החומרה היא כל הרכיבים הפיזיים שנמצאים על המעגל המודפס, והשפה שהם מבינים היא חשמל.
התוכנה היא רצף הוראות שכתוב בשפת תכנות ארדואינו(מבוססת על ++C ) והיא אומרת ללוח הארדואינו מה לעשות. המשתמש הוא זה שכותב את התוכנה.
הארדואינו הוא לוח פיתוח ופלטפורמת חומרה בקוד פתוח ולכן שרטוט המעגלים וכל הקבצים נגישים לכל אחד באופן חופשי. עובדה זו הפכה אותו לפופולרי במיוחד בעולם המייקרים ולמעשה מאפשרת לכל אדם לשנות את העיצוב שלו ואפילו לייצר תואם ארדואינו משלו ולמכור אותו.
תואמי ארדואינו בדרך כלל מיוצרים בסין ולא בארץ המקור של הארדואינו שהיא איטליה, ולכן אם אתם קונים תואמים אתם לוקחים סיכון מסוים שכן איכות הארדואינו תלויה באיכות ההרכבה והייצור שלו.
קורסי הארדואינו שאני מציע מציעים צלילה מהירה למים העמוקים של האפשרויות והכיף של העבודה עם הלוח בדרך שהיא מצד אחד קלה, ומצד שני פותחת דלת לאין סוף אפשרויות היצירה והפעולה שמציע הכרטיס!
חשוב לציין שהארדואינו הוא כלי שיכול לשרת את שיעורי המדעים (למשל: באמצעות הקמת מע' מדידה מתוחכמת של ניסוי שמייצרת גרפים אוטומטיים של הנתונים הנמדדים), להציע פתרונות טכנולוגיים לצרכים אמיתיים של ביה"ס, ליצור מיצגים אומנותיים ובגדול: כל מה שיש בו צורך או רצון! כי זו הגיאוניות שלו.